ZhQEeQxRRn3jAWq3MGVJPT
ZhQEeQxRRn3jAWq3MGVJPT

Interesting Video Games Facts

Στο ακόλουθο άρθρο θα αναφερθούν κάποια ενδιαφέροντα και διασκεδαστικά facts, αναφορικά με αγαπημένα βιντεοπαιχνίδια. Είτε είστε hardcore gamer, είτε περιστασιακός, σίγουρα θα απολαύσετε τη λίστα που ακολουθεί. Let’s begin!

1) Lara Croft ή …Laura Cruz;
Ο animator της Core Design, εν ονόματι Toby Gard, ήθελε να δημιουργήσει έναν ανδρικό χαρακτήρα, ο οποίος θα αναζητούσε θησαυρούς στις πυραμίδες της Αιγύπτου. Ο ήρωάς του όμως, είχε πολλά κοινά με τον Indiana Jones και έτσι πάρθηκε η απόφαση να αλλαχθεί. Τη θέση του πήρε μία Λατινοαμερικάνα γυναίκα, που ονομάστηκε Laura Cruz. Ωστόσο, η Core προτιμούσε ένα όνομα πιο φιλικό ως προς το Αμερικανικό/ Βρετανικό κοινό και καταστάλαξε στο -θρυλικό πλέον, Lara Croft.

2) Ο υδραυλικός και το μουστάκι
O σχεδιαστής βιντεοπαιχνιδιών Shigeru Miyamoto σχεδίασε το χαρακτηριστικό μουστάκι του Super Mario  ώστε να είναι …πιο ευδιάκριτη η μύτη του. Λόγω περιορισμένων δυνατοτήτων όσον αφορά τα γραφικά, κάτι τέτοιο ήταν απαραίτητο. Επίσης το καπέλο που φοράει, οφείλεται στο ότι ήταν δύσκολο να γίνει animation στα μαλλιά.

3) Prince of Persia: Assassins
Το πολύ επιτυχημένο βιντεοπαιχνίδι της Ubisoft με τίτλο Assassin’s Creed, προοριζόταν αρχικά για spinoff του Prince of Persia. Θα ονομαζόταν Prince of Persia: Assassins και θα ακολουθούσε μία εκτελέστρια που είχε ως σκοπό να προστατέψει τον πρίγκιπα του Ισραήλ. Η Ubisoft όμως αποφάσισε να εγκαταλείψει την ιδέα, καθώς δεν περιστρεφόταν επαρκώς γύρω από τον πρίγκιπα -που θα έπρεπε να είναι ο βασικός χαρακτήρας. Έτσι, έγινε rework και δημιουργήθηκε το Assassin’s Creed που όλοι ξέρουμε και αγαπάμε. Ως λάτρης του Prince of Persia όμως, dat hurts my feelings

4) Είναι οι μπανάνες …ναρκωτικά;
Όσον αφορά το κόσμο του Game Boy και το παιχνίδι Final Fantasy Legend II, ναι! Στη πρωτότυπη εκδοχή, ο παίκτης συναναστρέφεται με εμπόρους οπίου αλλά -λόγω censorship, κάτι τέτοιο δε θα ήταν επιτρεπτό να κυκλοφορήσει στην Αμερικάνικη αγορά *εδώ γελάμε*. Έτσι, η Nintendo, άλλαξε το όπιο σε …μπανάνες. Άρα, στα σκοτεινά σοκάκια αυτού του κόσμου, θα δείτε να σεργιανίζουν σεσημασμένοι έμποροι φρούτων. And, you gotta love this!

5) Luckily, the police gone crazy!
To Grand Theft Auto προοριζόταν να γίνει ένα κλασικό racing game, με τον …ευφάνταστο τίτλο Race’n’Chase. Όμως, λόγω ενός ευτυχούς glitch που οδήγησε τα περιπολικά στο να ‘τρελαθούν’ και διασκέδασε ανευ προηγούμενου τους testers, το παιχνίδι ξαναχτίστηκε από την αρχή και έγινε το Grand Theft Auto που όλοι γνωρίζουμε και αγαπάμε.

6) No-name Game
Το διάσημο fighting game με τίτλο Mortal Kombat , δημιουργήθηκε σε μόλις δέκα μήνες από μία ομάδα τεσσάρων ανθρώπων ενώ, τους πρώτους έξι μήνες, το παιχνίδι δεν είχε καν όνομα.

7) Sonic έτσι, Sonic αλλιώς
Ο προγραμματιστής Yuji Naka ξεκίνησε με ένα απλό concept: οι παίκτες ελέγχουν ένα χαρακτήρα ο οποίος κάνει rolling από πίστα σε πίστα, ενώ παράλληλα σταματάει ώστε να συλλέξει αντικείμενα. Ο χαρακτήρας αυτός, αρχικά είχε τη μορφή λαγού. Όμως, τα αυτιά ενός λαγού αποδίδονταν δύσκολα στο animation της τότε εποχής, άρα έπρεπε να επιλεχθεί κάτι διαφορετικό. Τη λύση έδωσε ο σκαντζόχοιρος, ο Mr. Needlemouse, ο οποίος στη πορεία μετονομάστηκε -ευτυχώς- σε Sonic.

8) Mario …Hanks
Η ταινία Super Mario Bros.  κυκλοφόρησε το μακρινό 1993. Για το ρόλο του Super Mario, είχε περάσει από οντισιόν ο -όχι και τόσο γνωστός τότε- Tom Hanks. Αν και τα πήγε περίφημα, η παραγωγή αποφάσισε να τον απορρίψει, καθώς δεν είχε αρκετή φήμη ώστε να να ‘υποστηρίξει’ και να προωθήσει τη ταινία. Poor judgement production, poor judgement…

9) Μία κακή πρωτιά
To θρυλικό και επιτυχημένο Resident Evil  έχει καθηλώσει αμέτρητους ανθρώπους ανά την υφήλιο. Όμως γνωρίζατε ότι ο πρώτος τίτλος της σειράς, έχει κερδίσει από το Guinness World Records Gamer’s Edition, βραβείο για τους χειρότερους διαλόγους που υπάρχουν σε βιντεοπαιχνίδι ;

10) Didn’t see THAT coming
Το σχολείο που εμφανίζεται στο βιντεοπαιχνίδι τρόμου Silent Hill 1, είναι βασισμένο στο σχολείο που υπάρχει στη ταινία Kindergarten Cop, με πρωταγωνιστή τον Arnold Schwarzenegger.

11) Κορίτσια, ενωθείτε
Υπάρχει μία μικρή …διαμάχη μεταξύ των gamers, αναφορικά με το ποιος είναι ο πρώτος playable γυναικείος χαρακτήρας. Τυπικά, ο τίτλος ανήκει στη Billie Sue, από το Wabbit -μιας και η κυρία Pac-Man που είχε κυκλοφορήσει νωρίτερα, δεν είναι ανθρωπόμορφη. Ωστόσο, πολλοί αρέσκονται να δίνουν στη Chun-Li από το Street Fighter II αυτή τη πρωτιά. Όμως, κάτι τέτοιο δεν είναι ακριβές αφού το Street Fighter II κυκλοφόρησε το 1991.

12) Rename the game
Το πρώτο Resident Evil  κυκλοφόρησε το 1996 στην Ιαπωνία, με το τίτλο Biohazard. Αλλά ο σκηνοθέτης, Shinji Mikami, καθώς και η ομάδα της Capcom, θεώρησαν ότι χρειαζόταν ένα νέο όνομα, ωστέ να προωθηθεί σωστά στις Η.Π.Α.. Οι λόγοι για αυτό αφορούσαν τόσο τις δυσκολίες που προέκυπταν με το trademark, όσο και το γεγονός ότι υπήρχε ήδη ένα βιντεοπαιχνίδι και μία μέταλ μπάντα που λέγονταν έτσι. Άρα, έπειτα από σκέψη, κατέληξαν στον υπέροχο και -χαρακτηριστικό πλέον- τίτλο Resident Evil.

13) Ουπς
Το Donkey Kong, ονομάστηκε έτσι …κατά λάθος. Ο Shigeru Miyamoto, ο άνθρωπος που συνέλαβε την ιδέα, νόμιζε πως η λέξη donkey σημαίνει ‘χαζός’ στα αγγλικά. Δεν ήξερε, δεν ρώτησε και έτσι χάρισε στο παιχνίδι του έναν από τους πιο διασκεδαστικούς τίτλους!

14) Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα
Οι δημιουργοί του Pac-Man δεν είχαν ιδέα για το πώς ολοκληρώνεται το παιχνίδι, καθώς ήταν σχεδιασμένο να συνεχίζεται …επ’ άπειρον. Αλλά ο Billy Mitchell έσωσε τη μέρα τερματίζοντάς το. Πώς το κατάφερε αυτό; Τελειώνοντας την εσωτερική μνήμη του.

15) He catched them all
Ο Satoshi Tajiri, ο δημιουργός των αγαπημένων Pokemon, σκαρφίστηκε την ιδέα του επιτυχημένου παιχνιδιού από το εξής περιστατικό: όταν ήταν μικρός, του άρεσε να συλλέγει κάμπιες και να τις παρατηρεί έως ότου γίνουν πεταλούδες.

Closure
Είναι πολύ ενδιαφέρον να μαθαίνει κανείς τα backstory και τα …μυστικά των βιντεοπαιχνιδιών που έχει αγαπήσει, μιας και τον βοηθούν να τα δει μέσω ενός νέου πρίσματος. Διαβάζοντας τα παραπάνω, αντιλαμβανόμαστε πως η φαντασία των δημιουργών δεν έχει όριο και πως οι καλύτερες ιδέες κρύβονται στα πιο ασυνήθιστα μέρη!

Σοφία Ευαγγελίδου

More Stories
hellblade cover
Best Horror Video Games Part 2