cyberpunk 2077 cdprojekt red scaled
cyberpunk 2077 cdprojekt red scaled

Gaming News: Το Cyberpunk 2077 Έφτασε

Ah, Cyberpunk 2077! Το θρυλικό action role-playing βιντεοπαιχνίδι, βασισμένο στη σειρά επιτραπέζιων Cyberpunk που κυκλοφόρησε το 1988, έχει ήδη κατακτήσει την αγορά. Η παραγωγή του ξεκίνησε το 2012 και έπειτα από πολλές καθυστερήσεις, επιτέλους κυκλοφόρησε στις 10 Δεκεμβρίου -και δε θα μπορούσαμε να είμαστε πιο χαρούμενοι!

Cyberpunk 2077: The Plot

Το δημιούργημα της CD Project Red λαμβάνει χώρα το 2077 σε μία πόλη που ονομάζεται Night City. Καλωσορίζει το παίκτη σε έναν ανοιχτό κόσμο που υπάρχει σε μία εναλλακτική πραγματικότητα, όπου οι μεγαλουπόλεις είναι ζοφερές, εμπόλεμες ζώνες. Η Night City χωρίζεται σε έξι τμήματα: το Corporate Center, το Watson που κατοικείται από μετανάστες, το πολυτελές Westbrook, το προάστιο Heywood, τη Pacifia που είναι γεμάτη συμμορίες και το βιομηχανικό Santo Domingo. Ο παίκτης λοιπόν, μέσω προοπτικής πρώτου προσώπου, και αφού πρώτα έχει δημιουργήσει και προσαρμόσει το χαρακτήρα του που ακούει στο όνομα V, μπορεί να διαλέξει από πού θα ξεκινήσει. O/H V μπορεί να αποκτήσει πολλές δεξιότητες, όπως για παράδειγμα στο hacking ή στη μηχανική. 

Έτσι λοιπόν, σε αυτή τη χαοτική μεγαλούπολη, που μαστίζεται από τη βία και είναι εξαρτημένη από τη ρομποτική, έχετε μία ευκαιρία να αλλάξετε τις συνθήκες -και όχι αποκλειστικά με τη χρήση βίας. Μέσω απίστευτων μηχανισμών μάχης και gameplay, μπορείτε να επιλέξετε ποιο μονοπάτι θα ακολουθήσετε και να γράψετε τη δική σας ιστορία σε αυτό τον φουτουριστικό και δυστοπικό κόσμο.

Ω, επίσης υπάρχει και ο Keanu Reeves στο ρόλο του Johnny Silverhand. Χρειάζεται να πω περισσότερα;

Yes, yes I do. Για αυτό επιτρέψτε μου να επεκταθώ! 

Breaking Records

Μία ομάδα που απαρτίζεται από περισσότερα από 500 άτομα εργάστηκε σκληρά για τη δημιουργία του Cyberpunk -περισσότεροι από όσους δούλεψαν πάνω στο The Witcher 3! Για τη δημιουργία του παιχνιδιού χρησιμοποιήθηκε το REDengine 4 από τη Πολωνική εταιρεία παραγωγής, η οποία θέλησε να δώσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Πέτυχε όμως το στόχο της; 

Σύμφωνα με την ίδια, οι προπαραγγελίες για το Cyberpunk έφτασαν το εντυπωσιακό νούμερο των 8 εκατομμυρίων, σπάζοντας το ρεκόρ των 7 εκατομμυρίων του Grand Theft Auto V.  Έτσι λοιπόν το Cyberpunk 2077 έγινε το παιχνίδι με τις περισσότερες προπαραγγελίες όλων των εποχών. Αυτό βέβαια ήταν ως ένα βαθμό αναμενόμενο, λόγω του hype που είχε δημιουργηθεί. Μένει τώρα να δούμε αν θα σπάσει ρεκόρ πωλήσεων!

Το παραπάνω όμως δεν είναι το μοναδικό ρεκόρ που έσπασε το Cyberpunk 2077. Ενώ είχε κυκλοφορήσει για μόλις 12 ώρες, κατέρριψε το ρεκόρ του Fallout 4 για το πιο επιτυχημένο ντεμπούτο παιχνιδιού στο Steam, αφού έφτασε τον εντυπωσιακό αριθμό των 1.054.388 ταυτόχρονα συνδεδεμένων παικτών (το Fallout 4 είχε φτάσει τους 472.962 το 2015). Παρόλα αυτά, το παιχνίδι είναι διαθέσιμο και στο GOG και το Epic Games Store, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι ο πραγματικός αριθμός ταυτόχρονα συνδεδεμένων παικτών από υπολογιστή, είναι πολύ μεγαλύτερος.

It looked so Good to be True

Παρόλο που το παιχνίδι πήρε πολλές αναβολές όσον αφορά την ημερομηνία κυκλοφορίας του, δεν έλειψαν τα προβλήματα στο ντεμπούτο του. Μετά τη κυκλοφορία του προέκυψαν αναφορές για σοβαρά ζητήματα απόδοσης στις εκδόσεις για PS4 και Xbox One, όπου στο Xbox One το παιχνίδι τρέχει κατά μέσο όρο στα 20FPS. Στις σκηνές δράσης τα FPS πέφτουν στα 13, ενώ στο PS4 στα 16. Πρόσθετα, η ανάλυση είναι πολύ χαμηλή και στις δύο κονσόλες, αφού κυμαίνεται μεταξύ 720p-900p.

Σα να μην έφταναν όλα αυτά, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και με τα loading times, τα οποία συχνά κρατούν αρκετά δευτερόλεπτα και ο περιβάλλοντας χώρος αργεί να σχηματιστεί. Επίσης συχνά οι χαρακτήρες φαίνονται τετραγωνισμένοι και, σα να μην έφτανε αυτό, γίνονται και θύματα του ‘’No Clip’’ φαινομένου. Δηλαδή, περνούν μέσα από τοίχους και αντικείμενα, χωρίς να υπάρχει η προβλεπόμενη σύγκρουση. Last but not least, υπάρχουν κάποια σοβαρά σφάλματα που κάνουν το παιχνίδι να σταματά να ‘’τρέχει’’ και ‘’πετάνε’’ το παίκτη στο αρχικό μενού της κονσόλας.

Δυστυχώς, όπως όλοι φοβόμασταν, το παιχνίδι δεν ήταν έτοιμο να κυκλοφορήσει και η CD Projekt Red πιέστηκε από τους επενδυτές ώστε να μη πάρει άλλη αναβολή. Παρόλα αυτά, υπόσχεται πως fixes και updates θα έρθουν το συντομότερο δυνατό και πως οι εκδόσεις των PS5 και XBox Series X/S δε θα παρουσιάζουν αυτά τα προβλήματα.

Supporting Gaming 100%

Αν ανήκετε σε εκείνους που δεν έχουν αγοράσει ακόμα το Cyberpunk 2077, αξίζει να το προμηθευτείτε μέσα από το GOG.com. Το GOG.com είναι το μόνο που επιτρέπει στη CDProjekt Red να λάβει το 100% των κερδών, σε αντίθεση με το Steam και το Epic Games Store, μιας και ανήκει στην ίδια τη Πολωνική εταιρεία. 

Closure

Καταλήγοντας, το Cyberpunk 2077 είναι αναμφίβολα μία μοναδική εμπειρία. Ωστόσο, αν δεν έχετε προβεί ήδη στην αγορά του και δε διαθέτετε υπερυπολογιστή, θα σας πρότεινα να περιμένετε λίγο προτού το παραγγείλετε, ώστε να διορθωθούν τα όποια θέματα υπάρχουν. Από την άλλη, αν το έχετε ήδη στα χέρια σας, have fun! Με σφάλματα ή χωρίς, είναι αναμφίβολα ένας τίτλος-ορόσημο στο κόσμο του gaming.

Σοφία Ευαγγελίδου

More Stories
1kyV8Euxm6Rwi4TKPAyOoBQ scaled
Weird Facts about Consoles