falcon e7jh
falcon e7jh

Falcon and the Winter Soldier: Episodes 2 & 3: Easter Eggs

Falcon and the Winter Soldier: Episode 2 Easter Eggs

 • Η μπάντα στο παλιό γυμνάσιο του John παίζει μια νέα, πιο σύγχρονη έκδοση του τραγουδιού “The Star-Spangled Man”. Η έκδοση αυτή οποία ακούστηκε στο Captain America: The First Avenger.
captain america the first avenger
 • Το επεισόδιο έχει τον τίτλο “The Star-Spangled Man”. Αυτό είναι αναφορά στην αρχή της “καριέρας” του Στιβ ως Captain America, όπως ακριβώς κάνει στο επεισόδιο ο John Walker.
 • Ο Σαμ κάνει ένα αστείο για τον χρόνο του Μπάκι στη Wakanda. Τότε, ο Μπάκι αποκαλύπτει ότι το ψευδώνυμό του είναι «Λευκός Λύκος».
  Στα κόμικς, το ”White Wolf” ήταν το όνομα του Hunter, ενός λευκού αγοριού που βρήκε ο T’Chaka στα συντρίμμια ενός αεροπλάνου, που έπεσε κοντά στη Wakanda, το οποίο και υιοθέτησε. Αργότερα συγκρούστηκε με τον T’Challa και έγινε ο White Wolf φορώντας ένα ειδικό κουστούμι που του έδινε δυνάμεις.
white wolf in marvel comics
Ο White Wolf στα κόμικς της Marvel
 • Για κάποια δευτερόλεπτα ο Μπάκι πιάνει την ασπίδα του Cap όπως έκανε στο Captain America: The Winter Soldier.
 • Ο Μπάκι ρωτάει τον Τζον αν έχει «πηδήξει ποτέ πάνω από μια χειροβομβίδα». Αυτό είναι αναφορά στη στιγμή που ο Steve πήδηξε σε μια χειροβομβίδα στο Captain America: The First Avenger. Αυτό έκανε τον dr. Erskine να τον διαλέξει για Captain America.
Dr Eeskine
O Dr Eeskine
 • O Lemar Hoskins, γνωστός και ως Battlestar, είναι ένας χαρακτήρας απευθείας από τα κόμικς. Είναι καλός φίλος του Τζον Γουόκερ και τελικά γίνεται sidekick του όταν γίνεται καπετάνιος Captain America και αργότερα US Agent.
marvel falcon winter soldier battlestar lemar hoskins
Ο Battlestar στα κόμικς
 • Ο Μπάκι προτείνει στον Σαμ να πάρει την ασπίδα του Καπ από τον Τζον. Τότε ο Σαμ του θυμίζει τι συνέβη την τελευταία φορά που το έκλεψαν. Φυσικά, αναφέρεται στο Captain America: Civil War και πώς η Sharon Carterτους βοήθησε να ξεφύγουν.

Even more Falcon and the Winter Soldier: Episode 2 Easter Eggs

 • Ο Μπάκι αποκαλύπτει στον Σαμ την ύπαρξη του Isaiah Bradley, ένα χαρακτήρα που υπαρχει στα στα κόμικς. O Isaiah Bradley εμφανίστηκε στη σειρά Truth: Red, White & Black και αφορά τα πειράματα σε μια ομάδα αφροαμερικανών κατά τη διάρκεια του Β Παγκοσμίου πολέμου με διάφορες κατώτερες εκδοχές του Super Soldier serum για να δημιουργήσουν ένα νέο Captain America. O Bradley ήταν η μόνη επιτυχημένη απόπειρά, όχι όμως για πολύ μια και αφού πέρασε πολλά και φυλακίστηκε, κατέληξε με την πνευματική ικανότητα ενός μικρού παιδιού.
O Isaiah Bradley
O Isaiah Bradley
 • Στη σειρά βλέπουμε μια λίγο διαφορετική εκδοχή από τα κόμικ. Ο Isaiah αναφέρει ότι τον πέταξαν στη φυλακή για 30 χρόνια επειδή ήταν ήρωας. Σαν να μην έφτανε αυτό, πειραματίστηκαν πάνω του για να εξασφαλίσουν δείγματα από το DNA του.
 • Ενώ δεν αναφέρεται ονομαστικά στο επεισόδιο, βλέπουμε τον εγγονό του Isaiah, τον Έλι. Στα κόμικς, ο Eli γίνεται ο Patriot και είναι μέλος του Young Avengers.
O Patriot Young Avnegers
O Patriot στους Young Avengers
 • Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι στα κόμικς, τόσο ο John όσο και ο Lemar, γίνονται Super Soldiers χάρη στα πειράματα του Power Broker.
 • O αριθμός του κελιού που κρατείται ο Zemo είναι “2187″. Αυτό είναι αναφορά στον αριθμό του κελιού της princess Leia στο Star Wars: A New Hope.
 • Στους τίτλους τέλους του επεισοδίου μπορούμε να δούμε τη φράση “Πού πηγαίνουμε, τώρα που έχουν φύγει;” που ήταν στην αφίσα στο Avengers: Endgame, όταν ο Steve είναι στη συνάντηση της ομάδας υποστήριξης.
avengers endgame

Falcon and the Winter Soldier: Episode 3 Easter Eggs

 • Το κοστούμι John Walker Captain America μοιάζει ακριβώς με το κοστούμι John Walker US Agent από τα κόμικς.
john walker us agent falcon winter soldier
Ο John Walker
 • Έχουμε επιτέλους τον Helmut Zemo σε αυτό το επεισόδιο, και φυσικά, τα πρώτα του λόγια προέρχονται από το κόκκινο βιβλίο Hydra που χρησιμοποίησε στο Captain America: Civil War για να επανεργοποιήσει τον προγραμματισμό του Winter Soldier του Bucky’s. Fun real life fact: Μετά την προβολή του επεισοδίου, φανς της σειράς προσπαθούν να “ενεργοποιήσουν” τον Sebastian Stan όταν τον βλέπουν στο δρόμο επαναλαμβάνοντας τις ίδιες λέξεις.
Zemo Mask
O Zemo
 • Ο Ζέμο αναφέρει στον Σαμ ότι είναι Βαρόνος. Στα κόμικς, ο Ζέμο αναφέρεται συχνά ως «Βαρόνος Χελμούτ Ζέμο» και η οικογένειά του ήταν μέρος της γερμανικής αριστοκρατίας.
 • Ο Ζέμο κάνει ένα σχόλιο για τον Σαμ αν γνωρίζει πώς είναι να είναι κλειδωμένος σε ένα κελί. Αυτό είναι αναφορά για το πού κατέληξε ο Σαμ στο Captain America: Civil War.
 • Tο κολιέ που κρατά η Κάρλι ενώ προσεύχεται πάνω από τη Ντόνια Μαντάνι μοιάζει με το λογότυπο του Flag Smashers – και τα δύο διαθέτουν ένα χέρι και τη γη.
 • Οι Sam, Bucky και Zemo ταξιδεύουν στο Madripoor, η οποία είναι μια από τις πιο γνωστες τοποθεσίες από τα X-Men. Τώρα που η Disney εχει αγοράσει την 20th Century Fox και μαζί τα δικαιώματα, είναι θέμα χρόνου να δούμε τους πρώτους Mutants.
To Madripoor
To Madripoor
 • Στο Madripoor, ο Sam προσποιείται ότι είναι ο Conrad Mack, γνωστός και ως το Smiling Tiger, ο οποίος είναι χαρακτήρας από τα κόμικς. Συγκεκριμένα, σε ένα σημείο στα κόμικς, κλέβει το Avengers Quinjet και το συντρίβει στο Madripoor.

Even More Episode 3 Easter Eggs

 • Στο Lowtown, περνούν ένα μέρος που ονομάζεται “Princess Bar”, το οποίο εμφανίζεται επίσης στα κόμικς. Ακριβώς όπως στη σειρά, το Princess Bar βρίσκεται στο Madripoor, και είναι το στέκι του Wolverine.
princess bar marvel falcon
 • Στο τρίτο επεισόδιο του Falcon and the Winter Soldier, ο Sam, ο Bucky και ο Zemo συναντιούνται με την Selby, και υπάρχει πραγματικά ένας μεταλλαγμένος που ονομάζεται Selby στα κόμικς X-Men που ήταν μέλος του Mutant Liberation Front.
 • Όταν η κάμερα παρακολουθεί το πλήθος στο πάρτι της Sharon, μπορείτε να δείτε διάσημα έργα τέχνης. Ένα εξ’αυτών είναι η αυτοπροσωπογραφία του Van Gogh από το 1889.
 • Ο Sharon παρακολουθεί τον Dr. Nagel στο κοντέινερ #4261. Στα κόμικς υπάρχει στην πραγματικότητα το Earth-4261, το οποίο είναι μια εκδοχή της Γης όπου τελικά οι Avengers πέθαναν προσπαθώντας να σώσουν τον κόσμο από εξωγήινους.
 • Επίσης στα κόμικς, το έργο του Nagel για το Project Rebirth οδήγησε τον Isaiah Bradley που εμφανίστηκε στο episode 2 να γίνει σούπερ στρατιώτης. Φυσικά, και ο Nagel αναφέρει ακόμη και τη χρήση του αίματός του για να δημιουργήσει αυτήν τη νέα έκδοση του super soldier serum.
O Nagel
O Nagel
 • Μετά από χρόνια αναμονής, ο Ζέμο βάζει τελικά την εικονική μωβ μάσκα του από τα κόμικς. Στα κόμικς, ο Χέλμουτ Ζέμο φοράει την μωβ μάσκα για να τιμήσει τον πατέρα του, Χάινριχ Ζέμο, ο οποίος φημίζεται ότι η μάσκα είχε μόνιμα κολλήσει στο πρόσωπό του.

Και τελευταίο και καλύτερο, σας αφήνουμε με τον clip που έσπασε το internet: O Baron Zemo χορεύει σε λούπα για 1 ώρα. Thank us later!

More Stories
Stella Artois Pour it Forward the Dude Carrie PAGE 2019
Carrie & Artois